UTENOS MIESTO GIMTADIENIS

Rugpjūčio 26 dieną Utena gausiai susirinkusiems miesto gyventojams ir svečiams pasakojo istoriją apie pasagą ir ypatingą 762-ąjį jos puslapį. Gražiai į minėtą puslapį įsirašė ir Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba kartu su partneriais Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriumi ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Uteniškiai  šventėje pristatė prevencinį projektą „Apsaugok save ir savo artimą nuo gaisrų“, finansuojamą Utenos rajono savivaldybės lėšomis. Tarnybos stende šventės dalyviai galėjo susipažinti su gelbėjimo įranga, gauti atsakymus į klausimus priešgaisrinės saugos tema, viktorinoje laimėti knygučių, flomasterių rinkinių, informacinių lankstinukų, dūmų detektorių, maišelių, gesintuvų,

                   Šventės metu Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba konsultavo  uteniškius ir miesto svečius priešgaisrinės saugos klausimais eksploatuojant ir įrengiant šilumos įrenginius, naudojantis įrengta elektros instaliacija, dalino atmintines apie bendruosius gaisrinės saugos taisyklių reikalavimus. Artėjant rudens sezonui ir prasidedant intensyviam kūrenimui priminta, kad būtina techniškai sutvarkyti krosnis, išvalyti dūmtraukius.

Primename:

  • Palėpėse ir kitose gaisro atžvilgiu pavojingose patalpose dūmtraukiai ir sienos su dūmų kanalais turi būti išbalintos. Gaisrai šildomuose krosnimis namuose kyla, kai jos perkaitinamos, atsiranda plyšių kaminų, židinių sienelėse, pro kur gali prasiveržti ugnis.
  • Pavojinga pakurai naudoti degalus ar kitus greitai užsiliepsnojančius skysčius.
  • Kad iš krosnies pakuros iškritusios žarijos neuždegtų grindų, būtina prie jos įrengti nedegų pagrindą.
  • Negalima malkų ir kitų degių medžiagų džiovinti, laikyti ant krosnių arba arti jų, palikti atvirų pakuros durelių.

Taip pat gyventojai buvo supažindinti su pagrindiniais civilinės saugos reikalavimais,  aiškinama, kaip elgtis įvairių ekstremaliųjų situacijų metu, pademonstruotas išvykimo krepšys, parodyta, ką būtina į jį susidėti, kalbėta apie kolektyvinės apsaugos statinius ir priedangas, nurodyta, kad išsamią informaciją galima rasti pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje lt72.lt.

                        Vienas iš Utenos projekto „Apsaugok save ir artimą nuo gaisrų“ tikslų – ugdyti vaikų saugaus elgesio su ugnimi sampratą ir įgūdžius, saugumo, savarankiškumo, atsakingumo nuostatas. Todėl nenuskriausi liko ir mažieji šventės dalyviai: jiems padovanota 200 spalvinimo knygelių ir flomasterių rinkinių.

                        Iš viso šventės metu vaikams ir suaugusiems buvo įteikta per 1200 įvairiausių prizų.

Dėkojame projekto partneriams Viešosios tvarkos skyriaus ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams ir specialistams, prisidėjusiems organizuojant ir pravedant renginį.

                  Ačiū gausiai dalyvavusiems uteniškiams ir miesto svečiams. Žinių niekada nebūna per daug!

                  Būkite saugūs.

Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba.

PRIEŠGAISRINĖS SAUGOS AKCIJA „BŪK SAUGUS, MOKINY !”  RL GYM SPORTO IR SVEIKATINGUMO CENTRO VASAROS DIENOS POILSIO STOVYKLOS MOKSLEIVIAMS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Uždaryti Mano krepšelis
Uždaryti

Uždaryti
Kategorijos