Priešgaisrinės saugos akcija „Būk saugus mokiny !“ sukarintoje lauko vaikų poilsio stovykloje “Vyžuonos 2023”

Liepos 5 dieną Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba kartu su partneriais, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrine gelbėjimo tarnybos, Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus  pareigūnais ir specialistais organizavo akciją „Būk saugus, mokiny!“  Lietuvos šaulių sąjungos organizuotos  sukarintos pažintinės lauko vaikų poilsio stovyklos „Vyžuonos 2023“ stovyklautojams.

               Stovykloje stovyklauja 100 vaikų. Pareigūnai ir specialistai vaikams priminė priešgaisrines  saugaus elgesio taisykles buityje ir viešose vietose, kalbėjo apie saugų ir sveiką poilsį vasarą, saugų elgesį gamtoje, vandenyje ir prie vandens telkinių , kaip elgtis įvykus nelaimei. Susitikimo metu vaikai supažindinti su ugniagesio gelbėtojo darbu, priminta 112 bendro pagalbos telefono paskirtis ir svarba.

               Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pademonstravo eismo įvykių, skęstančiųjų gelbėjimo, gaisrų gesinimo darbuose naudojamą techniką, įrangą ir aprangą, atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Stovyklautojai turėjo galimybę patys išbandyti gelbėjimo, gaisrų gesinimo įrangą ir dalyvauti kovinio išsidėstymo rungtyje. Nugalėtojai apdovanoti prizais ir gertuvėmis su Utenos rajono savivaldybės logotipu, projekto pavadinimu ir bendruoju pagalbos telefonu 112 įsigytomis Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

              Šis turiningas ir įdomus renginys priminė vaikams ir suaugusiems teisę į saugų ir įvairiapusiškai naudingą vasaros poilsį, kartu nepamirštant saugoti save ir esančius šalia. Kaip visada, renginį vainikavo ugniagesių paruoštas vandens lietus.

Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba

Priešgaisrinės saugos akcija „Būk saugus mokiny !“ klubo „Impulsas“ organizuotoje vasaros vaikų savigynos sporto stovykloje
PRIEŠGAISRINĖS SAUGOS AKCIJA „BŪK SAUGUS, MOKINY !”  RL GYM SPORTO IR SVEIKATINGUMO CENTRO VASAROS DIENOS POILSIO STOVYKLOS MOKSLEIVIAMS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Uždaryti Mano krepšelis
Uždaryti

Uždaryti
Kategorijos