Evakuacinės pratybos ir praktiniai užsiėmimai su gesinimo priemonėmis

Utenos rajono Užpalių gimnazija

Gyvename manydami, kad su mumis nieko nenutiks, kad mokykla yra ta vieta, kur mūsų vaikams negali nutikti nieko blogo, nes jais rūpinasi visas būrys mokytojų ir specialistų. Žinoma, neturime nuolat nerimastingai  laukti nelaimių, bet kiekvienas privalome gebėti atpažinti artėjantį pavojų, o, jam kilus, pasielgti tinkamai.

          Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais, įgyvendinant Utenos rajono savivaldybės finansuojamą projektą  „Apsaugok save ir artimą nuo gaisrų“ gegužės 4 dieną 10 val. Utenos rajono Užpalių gimnazijoje organizavo priešgaisrinius mokymus ir evakuacijos pratybas.  Pratybų tikslas ne tik patikrinti mokinių žinias ir veiksmus vykdant evakuaciją imituoto gaisro metu bet ir formuoti gebėjimus, praktinius įgūdžius, saugų elgesį gaisro metu.

          Mokymų metu mokiniai buvo supažindinti su priešgaisrine sauga ir saugiu elgesiu gaisro metu, bei turėjo galimybę praktiškai išbandyti, kaip veikia gesintuvai ir kaip jais tinkamai naudotis gesinant gaisro židinį.

          Mokymai – pratybos sutapo su gegužės 4 dieną minima Šv. Florijono, ugniagesių globėjo, ugniagesių ir gelbėtojų profesine švente. Mokyklos bendruomenė pasveikino mokymuose dalyvavusius Utenos rajono priešgaisrinės tarnybos Užpalių ugniagesių komandos ugniagesius su profesine švente, palinkėjo sėkmės  atsakingame jų darbe.  

          Sakoma, kad vaiko gyvenimas – tarsi popieriaus lapas: kiekvienas praeivis palieka jame pėdsaką. Tikimės, kad ir šios pratybos – mokymai paliks mokiniams ir mokytojams gerus įspūdžius, o praktiniai įgūdžiai leis kilus pavojui pasielgti tinkamai. Tai naudinga patirtis, padėsianti apsisaugoti, jei išties įvyktų nelaimė.

 Parengė:

Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba

Žolės gaisrai – pavasarinis šalies skaudulys
PREVENCINĖ-EDUKACINĖ PROGRAMA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Uždaryti Mano krepšelis
Uždaryti

Uždaryti
Kategorijos